Op zaterdag 17 oktober om 20.00 uur konden liefhebbers van fanfaremuziek hun hart ophalen in sportzaal De Bloemendaal in Zevenbergschen Hoek. Fanfare Oefening Kweekt Kennis ontving deze avond fanfare Concordia uit Hooge Zwaluwe.

Uitwisselingsconcert OKK en Concordia
Fanfare Oefening Kweekt Kennis
Tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog ging een deel van het instrumentarium, het archief en het vaandel van Fanfare Oefening Kweekt Kennis (OKK) verloren. Daarom was lange tijd onduidelijk wanneer de fanfare precies was opgericht. Aanvankelijk dacht men dat 1910 het oprichtingsjaar was. Bij het 80-jarig jubileum in 1990 kwam een oude foto uit 1917 tevoorschijn met een afbeelding van het oude vaandel met daarop het jaar 1907 vermeld. Sindsdien prijkt dit jaartal op het huidige vaandel. Op 7 december 2009 is fanfare OKK koninklijk erkend. De koninklijke erepenning ontving de vereniging tijdens het midsummer concert op 13 juni 2010 uit handen van toenmalig burgemeester Wim Denie.

Koninklijk Erkende Fanfare Concordia
In 1922 vestigde musicus Hein van Brück zich in Hooge Zwaluwe. Samen met een aantal Zwaluwnaren richtte hij op 17 maart 1923 fanfare Concordia op. Net als bij fanfare OKK ging in de Tweede Wereldoorlog het archief van Concordia verloren, waardoor er weinig meer bekend is van de vroege geschiedenis van de vereniging. Sinds 7 mei 1952 draagt de fanfare de naam Koninklijk Erkende Fanfare Concordia.

Erik Rozendom
De verbindende factor tussen beide fanfares is dirigent Erik Rozendom. Sinds augustus 2009 staat Erik voor Koninklijk Erkende Fanfare Concordia. En op 22 november 2014 nam hij het dirigeerstokje over van Caspar Versluis. Beide fanfares spelen in de derde divisie.

Try-out
Het muzikale programma van de avond was divers. Van echte fanfaremuziek, tot lichte (film)muziek. Voor Concordia was het een try-out voor het concours op 31 oktober 2015. De fanfare speelde een prachtig stuk over Anne Frank. Met indrukwerkkende beelden op de achtergrond en een prachtige solo op viool. Wij wensen KEF Concordia veel succes tijdens hun concours!