Fanfare Oefening Kweekt Kennis uit Zevenbergschen Hoek bestaat dit jaar 115 jaar en heeft ter gelegenheid hiervan een muziekstuk laten componeren door componist Steven Verhelst. Het muziekstuk heet Seven Stories en is gebaseerd op het ‘sliertlied’. Dit dorpslied wordt al zo’n 100 jaar gezongen door alle schoolkinderen bij het afsluiten van het schooljaar terwijl ze hand in hand door het dorp wandelen. Dit thema komt zeven keer voor in de compositie, steeds in een andere stijl, maatsoort, toonsoort of variatie hierop.

Fanfare Oefening Kweekt Kennis met soliste Nilse van der Sanden

Tijdens het jubileumconcert is Seven Stories voor het eerst voor een volle zaal publiek uitgevoerd en onder toeziend oog van de componist. Het muziekstuk werd letterlijk ingeluid door een aantal sliertende kinderen met de bekende schoolbel voorop. Het publiek genoot volop van deze uitvoering. 

Samengesteld opleidingsorkest Animato! (OKK) en Alliance

Het jubileumconcert werd geopend met een optreden van het samengestelde opleidingsorkest met leerlingen van fanfare Oefening Kweekt Kennis en van muziekvereniging Alliance uit Lage Zwaluwe. Het publiek kon verder genieten van een zeer gevarieerd programma waaronder ook enkele nummers met combo en zang van Nilse van der Sanden. Fanfare Oefening Kweekt Kennis kan terugkijken op een zeer geslaagd jubileumconcert.

Categorieën: Nieuws