tutti-repetitie
Fanfare OKK is volop in voorbereiding op concertwedstrijden op 29 november aanstaande. In het kader van dit bondsconcours ging OKK in het weekend van 24 en 25 september op repetitieweekend naar een kampeerboerderij in Loon op Zand. Hier werd onder leiding van dirigent Erik Rozendom hard gerepeteerd om de stukken voor het concours onder de knie te krijgen.

We begonnen iedere dag na het ontbijt met een stukje ‘breathing gym’ (oftewel: ochtendgymnastiek), waar je toch aardig licht van in je hoofd werd. En het gaf je vooral de nodige ademsteun bij het spelen. Naast hard repeteren was er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Tijdens een heerlijke middagwandeling werd een schat gezocht met geocaching en was er een heerlijke barbecue, verzorgd door onze eigen dorpsslager Peter Snels. En we hadden de grootste lol tijdens de pubquiz, waarbij je een prachtige beker kon winnen.

Na dit repetitieweekend besteedt het orkest nog meerdere repetities – waaronder een met Erik’s docent Tijmen Botma – en uitvoeringsmomenten aan het concoursrepertoire. Een van die momenten is een muzikale uitwisseling met Harmonie Euphonia uit Teteringen onder leiding van dirigent Römanö Mediati. Euphonia is net als OKK in voorbereiding op een concours in november.